Kávégyertya – nem csak függőknek!

A hűvösebb, nyirkosabb időhöz közeledve nálam mindig előkerülnek a polcokról a tavalyról megmaradt mécseseim. Sosincs szívem kidobni őket, de ugyanakkor mégsem olyan szép látvány, ahogy megkopottan, kormosan, már már teljesen üresen sorakoznak az éjjeliszekrényen.

üres mécsesek

üres mécsesek

Idén elhatároztam, hogy végre tényleg kitalálok valamit. Általában az édes, csokis, kávés illatokat kedvelem, amikor gyertya választásra kerül sor, így mindenképp hasonló hatást akartam elérni.

Egy belvárosi borozó teraszán ülve akadt meg a szemem egy asztaldíszen, és ellenállhatatlan kísértést éreztem, hogy azonnal zsebre vágjam és hazavigyem. Végül finomabb eszközökhöz folyamodva inkább úgy döntöttem, hogy elkészítem én magam.:)

Az ötletnek két erőssége volt: van benne káté és gyertya.  Kell ennél több? Sőt… a teamécsest körülölelő kávé babok nem csak dekoratívak, de a felmelegedő teamécses hatására felszabaduló aromának köszönhetően az illatuk is ellenállhatatlan.:)

Tehát amire szükségünk lesz:

üres mécsesek (vagy bármilyen kis tálka, pohár)
kávébabok
teamécsesek
+ tipp aranyozott csomagolópapír dekorcsíknak

  • előkészületek

    előkészületek

Ha üres mécsesekkel dolgozunk, meggyűlhet a bajunk a maradék gyertya faggyú illetve a kanóc eltávolításával. Először kiskanállal kaparjuk fel az üveg aljáról a faggyút és a kanócot, majd áztassuk be a pohárkákat estére egy kis mosogatószeres  vízbe. Másnap reggel öblítsük ki és mosogassuk el őket. Ha még mindig lennének makacsabb darabok, egy kis súrolószerrel azoktól is megszabadulhatunk.

Ezután már csak fel kell töltenünk a poharak alját kávébabokkal, belehelyezni a teamácsest, és pár perc elteltével élvezni a finom kávéaromát.

kávégyetyák

kávégyetyák

Nem garantálom, hogy helyettesíti a napindító frissen lefőzött kávénkat, de tökéletes hangulatot varázsolhat az esti filmezéshez.:)

Természetesen nemcsak kávéfüggő olvasóinkra gondoltunk, pinterest oldalunkon még sok-sok ötletes DYI gyertya megoldást találhattok: http://www.pinterest.com/kreatipp/candle-ideas/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s